NotíciesAquest dissabte 28 de juliol, l’Elm i la Carmeta seran presents a la Festa Major de Sant Iscle de Vallalta participant de la seva trobada de gegants.

 

Passat Sant Zenon i fins Sant Roc, segueix el protagonisme dels nostres gegants mariners. El passat dia 14, els nostres avis van acompanyar a la Verge del Carme i ara, participaran de la cercavila del poble veí de Sant Iscle de Vallalta. 

 

Es tracta d'una cercavila on es donaran cita tot un seguit de gegants i figures relacionades amb l'aigua. Per aquest motiu, l'Elm i la Carmeta hi assistiran en representació d'Arenys de Mar, la nostra vila marinera.  L'Elm i la Carmeta recorreran els carrers de Sant Iscle acompanyats d'en Zenon, el nostre macipet.

 

La plantada tindrà lloc dissabte a les 17:45 davant de l'Ajuntament de Sant Iscle i la cercavila començarà a les 18:00. Aquesta tindrà una durada aproximada d'una hora.

 

Ens hi acompanyeu?

 

Juliol de 2018


Un Sant Zenon més que s'acaba i un any més que ens heu fet xalar d'allò més ballant i saltant amb els nostres gegants pels carrers d'Arenys de Mar.

 

Un any més que ens hem proposat fer una Festa Major GEGANT amb actes cada dia, que han tingut gran afluència de públic i participació les cercaviles i actes nous com la jornada infantil, el concurs de creació de capgrossos i el concurs de fotografies.

 

Res d'això seria possible sense vosaltres, més d'un centenar d'arenyencs bojos pels seus gegants, el seu poble, que es posen sota les faldilles d'un gegant i no paren de ballar dia rere dia fins a l'esgotament sense importar la calor que hi fa allà dins: Gràcies Colla!

 

Gràcies, també, a tots els arenyencs per omplir els carrers en cada cercavila i estar sempre amb nosaltres.

 

Juliol de 2018


Aquest dissabte 14 de juliol l’Elm i la Carmeta seran presents en els actes que la Confraria de Sant Elm organitza per la Verge del Carme. Un any més, els nostres gegants agafaran protagonisme i acompanyaran a la verge ja des del migdia a la llotja. 

 

Abans de les 18:00, els gegants sortiran, juntament amb la Verge, per pujar a les barques i donar inici a la processó pel mar. Un cop tornin a port, L’Elm i la Carmeta presidiran la missa juntament amb la Verge.

 

Un cop finalitzada la missa, començarà la festa on, a part de menjar un grapat de sardines fins ben bé entrada la nit, els nostres gegants segur que s’arrencaran a ballar al so de la música que acompanyarà la vetllada.

 

Però aquesta no serà l’única sortida dels nostres avis abans de La Nocturna, ja que el 28 de juliol, l’Elm i la Carmeta seran els encarregats de representar la vila d’Arenys de Mar a la trobada de gegants que es farà durant la Festa Major de Sant Iscle de Vallalta, on el pescador, la peixatera i en Zenon dansaran pels seus carrers. 

 

 

Juliol 2018


Us presentem la tercera i última novetat per aquesta Festa Major, la qual arriba en forma de segon concurs proposat per aquestes festes: Un concurs de fotografies per Instagram.

 

Per participar-hi només cal fer una foto dels nostres gegants durant les festes de Sant Zenon, penjar-la a Instagram i seguir els següents passos:

  • Utilitzar l'etiqueta #concursgegantsarenys18.
  • Seguir l'Instagram de la Colla, @gegantsarenys.
  • Etiquetar a la Colla en la publicació.

El guanyador s'emportarà una panera de productes Cóndor i un xec regal pels seus productes. També guanyarà l'experiència de participar de La Nocturna'18 des de dins com un membre més de la Colla.

 

El segon premi ve cedit per la botiga arenyenca Bambú i, finalment, el tercer classificat s'emportarà un dels productes oficials de la Colla.

 

Podeu consultar les bases d'aquest primer concurs de fotografies en l'apartat concurs.

 

Juliol 2018


Aquest any volem que tu també participis de la trobada gegantera d'Arenys de Mar i acompanyis en Tallaferro, na Flor d'Alba, en Roc , la Maria, l'Elm, la Carmeta, en Xavier, la Laia i en Zenon dansant pels carrers del nostre poble.

 

Per poder participar, necessitem que vinguis acompanyat del teu capgròs, i que te'l posis només començar la cercavila. Però, no val venir amb qualsevol capgròs. Volem que sigui el teu i únic. Per això te l'has de fer tu.

 

Crea el teu capgròs és un concurs obert a tots els públics, gratuït on els requisits son al imaginació, ganes de crear i tenir moltíssimes ganes de divertir-se. Es pot participar sol o en grup: en família, amb amics, gent gran, petits o tots junts. Les inscripcions estan obertes fins el 30 de juny.

 

El capgròs pot estar fet del material i la manera que tu desitgis però, si encara no saps com el pots fer, us deixem un parell de propostes en l'apartat del concurs. En aquest apartat hi trobareu també les bases del concurs i el formulari d'inscripció.

 

Així que treu tota la imaginació i creativitat que portes dins i anima't a fer el teu capgròs!

 

Juny 2018 


 

El passat dimarts 29 de maig vam engegar, per fi, la nova escola de tabals de la Colla!

 

Durant uns quants anys s'han mantingut quasi tots els membres que s'encarregaven d'aquesta secció però, ara ha arribat el moment d'incoporar nous membres qua acabin de completar l'equip de tabalers. 

 

Estem molt orgullosos de poder-vos presentar la nova escola d'iniciació al tabal que servirà perquè qualsevol geganter que vulgui provar sort amb el tabal: vingui, agafi un tabal i comprovi que tal se li dóna!

 

Com que tots els inicis són complicats i a causa de les fluïdes relacions amb la Colla d'Arenys de Munt, hem decidit mancomunar esforços i recursos per presentar als nostres respectius membres la possibilitat de participar d'aquest curs d'iniciació.

 

El curs va començar el passat 29 de maig i durarà fins a finals d'estiu. S'hi poden incorporar nous integrants en qualsevol moment.

 

 

Per a més informació sobre els tabals podeu fer clic aquí.

 

Maig 2018 


Les nostres figures lluiran elements grocs

Des de l’Associació Geganters d’Arenys de Mar volem fer nostra la iniciativa d’incorporar elements de color groc a la vestimenta habitual dels nostres gegants. Ho fem per mostrar la nostra disconformitat davant els empresonaments dels càrrecs electes elegits el passat 21 de desembre a les urnes.

 

Les nostres figures lluiran elements grocs, a partir de la següent sortida. Els cartolinos, en Zenonl’Elm i la Carmeta portaran un llaç groc a la solapa esquerra. Els rams de les gegantes seran de color groc. En Roc incorporarà vetes d’aquest color a la seva almorratxa i, finalment, en Tallaferro lluirà un llaç groc i un de la senyera al seu ceptre.

 

Tanmateix, el nostre posicionament seguirà sent el de mantenir-nos al marge de qualsevol ideologia política, ja que la nostra responsabilitat, com a entitat encarregada de representar tant al poble d’Arenys de Mar com tots els seus veïns, rau en el respecte de tots ells sigui quina sigui la seva procedència i conviccions.

 

Abril 2018