SANT ZENON 2018

Sant Zenon ja està aquí, COMENÇA LA FESTA MAJOR D'ARENYS DE MAR i els nostres gegants no s'ho volen perdre! Sabem que vosaltres tampoc i, per això, us deixem un recull de tots els actes on hi serem presents. 

6 de juliol - Exposició dels gegants i baixada al pregó

A les 19:00, els gegants s'instal·laran al C.C.Calisay i s'hi estaran durant totes les festes de Sant Zenon i fins a la cloenda de Sant Roc, festa petita d'Arenys, per poder-vos veure sempre que els aneu a visitar.

 

Un cop tots els nostres gegants i capgrossos estiguin instal·lats al Calisay, en Tallaferro i na Flor d'Alba sortiran a les 19:30 als carrers de la vila per baixar a donar el tret de sortida de la Festa Major amb el pregó tot fent el brindis amb tots els arenyencs.

 

Un cop fet el brindis, aniran ràpidament a dormir, ja que estaran esgotats del trasllat al Calisay i els hi espera una Festa Major molt intensa amb activitats diàries.

7 de juliol - Concurs crea el teu capgròs i jocs infantils

 

Dia de novetats. A les 18:00, a la balconada de l'Edifici Xifré, hi haurà una jornada de jocs infantils on la colla proposarà un seguit de jocs populars per als més menuts de la casa.

 

Paral·lelament als jocs populars,  tots els participants del concurs "Crea el teu capgròs" hauran de presentar la seva creació davant d'un jurat i dels assistents a la jornada. Per poder-hi participar cal inscriure's abans del 30 de juny. Els participants també poden publicar fotografies del procés de creació del capgròs a Instagram utilitzant l'etiqueta #creaelteucapgròs. 

 

Trobareu tota la informació sobre el concurs en el seu apartat web.

 

Us hi apunteu?

8 de juliol - Trobada gegantera Arenys de Mar 2018

Dia en què els nostres gegants són els amfitrions de les colles convidades.

 

A les 16:30 tots els gegants estaran preparats al C.C.Calisay, esperant-vos perquè els acompanyeu en la cercavila que faran pels carrers de la nostra vila i que començarà a les 17:30. La cercavila acabarà a l'Ajuntament, on les colles convidades faran el seu ball i els nostres gegants ballaran el seu Ball dels gegants.

 

Els gegants convidats són:

  • Jalpí i Martina d'Arenys de Munt, acompanyats pel gegantó Tonet.
  • Guillem-Bernat de Montferrer i Agnès de l'Aubó de Canet de Mar, acompanyats per la gegantona Cel.
  • Guerau I i Ermessenda de Pineda de Mar, acompanyats per la Raquel i la gegantona Pineda.
  • Romaní i Farigola de Santa Coloma de Farners, acompanyats per la gegantona Malva.

 

9 de juliol - Entrega Xumets i Cercavila Sant Zenon

Dia de Sant Zenon! Aquest serà el dia en què els nens han de deixar per sempre el xumet de banda i convertir-se en nens grans!

 

A les 17:30 els gegants esperaran a tots els nens d'Arenys davant de l'Església perquè els hi entreguin els seus xumets per sempre.

 

A canvi dels xumets, els gegants faran entrega a tots els nens del seu títol de nen gran.

 

A les 18:30, els gegants enfilaran, tot dansant, fins a l'Ajuntament on faran el seu Ball dels Gegants i recollir a totes les autoritats per acompanyar-los a l'ofici de Sant Zenon.

 

Un cop acabi l'ofici, en Tallaferro i na Flor d'Alba aniran cap al calisay, on la resta de gegants i capgrossos ja els estaran esperant per fer la dormida fins a Sant Roc i posar punt final a la Festa Major.