En Tallaferro i Na Flor d'Alba

Representació mítica de l'antiga monarquia catalana, són el rei i la reina que acostumaven a ser els personatges centrals dels contes de principis de segle. Van ser creats l'any 1955 per l'artista-artesà Domènec Humbert. La seva primera aparició pública va ser el 8 de juliol de l'any 1955, vigília de la Sant Zenon.

 

La parella de gegants la va costejar Josep Pons i Vila i els va cedir a la vila d'Arenys. El primer vestuari va ser dissenyat i confeccionat per Miquel Guri. Als anys vuitanta, el sastre arenyenc Francesc Calopa, cenyint-se als models originals, va adaptar i confeccionar uns nou vestuari que és el que llueixen actualment. En Tallaferro pesa uns 75 Kg i medeix uns 385 cm. mentre que na Flor d'Alba pesa uns 72 Kg i fa uns  382 cm d'alçada.

Hi ha poques dades de tota el que va envoltar la construcció d'en Tallaferro i na Flor d'Alba. El seu creador, Domènec Umbert, es va inspirar en l'actriu de cinema i sex-simbol de l'època Joana Fontaine per modelar la cara de na Flor d'Alba i amb l'actor Cornel Wilder per modelar en Tallaferro. Aquests gegants no sçon únics ja que el motlle no es va destruir, segons s'havia pactat amb l'artista-artesà, i per això se'n poden trobar altres copies  exactes (Premià de Mar,...) però canviant el vestuari i alguns altres detalls.

Les mil cares dels gegants

Aventures a Maó!

Els gegants d'Arenys són el rei i la reina que acostumaven a ser els personatges centrals dels contes de principis de segle. Sovint molts gegants han estat la representació mítica de l'antiga monarquia catalana. 
En Tallaferro (75 kg i 3'85 m d'alçada) i la Flor d'Alba (72 kg i 3'80m. d'alçada) foren donats per Josep Pons i Vilà, el 1955, fabricats per Domingo Umbert (Barcelona) i vestits per en Miquel Guri. Hi ha poques dades de tot el que envolta la construcció d'en Tallaferro i la Flor d'Alba. Alguns diuen que Domingo Umbert es va inspirar en Grace Kelly per modelar la cara de la Flor d'Alba. Per modelar en Tallaferro sembla que es va inspirar en l'actor Cornel Wilder. 
Als anys vuitanta, el sastre arenyenc Francesc Calopa, cenyint-se als models originals, va adaptar i confeccionar uns nou vestuari que és el que llueixen actualment.
Els nostres gegants no són una reproducció única ja que el motlle no es va destruir tal com s'havia pactat amb l'artista. És per això que, en altres poblacions, hi veureu gegants idèntics tot i que duen un vestit diferent i alguns altres detalls. Als gegants d'Arenys, els agrada sortir al carrer, ballar i sentir-se estimats. Són tan moguts que per Sant Roc, fins i tot fan una cercavila nocturna plena de sorpreses.
La seva primera aparició pública va ser el 8 de juliol de l'any 1955, vigília de la Sant Zenon.